W7 IN THE NUDE PALETTE

W7 IN THE NUDE PALETTE

Hi allemaal,

Op het event waar ik afgelopen februari aanwezig was, stond ook een stand van het toffe budgetmerk W7. In de blogpost die ik schreef over dat event, kon je  zien dat ik twee producten naar keuze mocht uitzoeken bij de leuke stand van W7. Ik ben gegaan voor een oogschaduwpalette en een liquid lipstick. Vandaag review ik voor jullie het oogschaduwpalette dat ik uitkoos: W7 IN THE NUDE. Ik was ontzettend benieuwd naar de kwaliteit van deze oogschaduws. De palettes van W7 zien er altijd ontzettend mooi uit, dus ik ben benieuwd of de kwaliteit ook echt zo goed is!

Over W7 Cosmetics

W7 Cosmetics is opgericht in West Londen. Het doel van W7 – dat iedere vrouw toegang heeft tot een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit cosmetica tegen een betaalbare prijs – begint werkelijkheid te worden. Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan 500 producten waaronder: nagellak, lipstick, mascara en natuurlijk de bekende oogschaduw paletten.

Als ik aan W7 denk, denk ik aan een budget make-up merk dat dupes (namaak producten) maakt van duurdere merken. Zo is het ‘in the nude’ palette een dupe van het Urban Decay Naked 3 palette. Het palette van Urban Decay staat al een hele tijd op mijn wishlist, maar aangezien ik €53,- toch wel erg veel geld vind voor een paar kleurtjes, heb ik ‘m nooit aangeschaft. Wel had ik deze dupe van €8,95 al een tijdje op het oog. Toen ik ‘m op het event zag staan, was ik dus ook erg blij. Ik kon deze namelijk eindelijk gaan testen!

De oogschaduws zitten in een soort blik, net zoals de duurdere variant van Urban Decay. Je merkt wel dat deze verpakking een stuk goedkoper aanvoelt, maar dat mag ook wel voor nog geen negen euro. De vormgeving is simpel en trekt niet gelijk mijn aandacht. Voorheen leek dit palette veel meer op het Urban Decay Naked 3 palette, helaas is dat nu niet meer het geval. Gelukkig gaat het niet om de buitenkant, maar om de inhoud!

Wat W7 zegt over dit palette

Het populaire oogschaduw palette van W7 bevat 12 roze/bruin/paars kleuren in een mooi blik. Er zitten zowel matte als glans kleuren in het palette. Ook zit er een dubbel kwastje bij om de oogschaduw aan te brengen en te blenden.

Op de achterkant vind je de ingrediëntenlijst en zie je welke kleuren oogschaduw dit palette bevat. Verder zie ik staan dat de oogschaduws in totaal 15,6 gram wegen, dat is dus 1,3 gram per kleur. Het palette is 18 maanden houdbaar.

Als je het palette opent, zie je de twaalf roze-achtige kleuren en een kwastje. Helaas zie ik geen spiegel, dat vind ik ontzettend jammer. Ik vind een spiegel in een oogschaduwpalette toch echt een musthave…

Wat ik ook erg jammer vind, is dat merken van die nutteloze kwastjes bij hun palettes blijven stoppen. Hier krijg je toch geen mooie ooglook mee gemaakt? Met een sponsapplicator is sowieso niets te beginnen, maar het kwastje dat je aan de andere kant ziet, maakt het helaas ook niet veel beter. Het kwastje is erg hard, waardoor er niet goed mee te werken is.

Latte – Angel – Venice – Marilyn – Copper Pot – Sun Kissed – Alice – Bad Manners – Coffee Cup – Mud Slide – Tokyo – Fashionista

Er zitten dus twaalf kleuren in het palette, genoeg keuze dus! De kleuren lopen op van heel licht tot redelijk donker. Ik vind dat de meeste kleuren wel erg licht zijn, maar er zitten ook genoeg donkere kleuren in, waardoor je er veel kanten mee op kunt.

Latte – Angel – Venice – Marilyn – Copper Pot – Sun Kissed

Alice – Bad Manners – Coffee Cup – Mud Slide – Tokyo – Fashionista

Zoals je ziet heeft iedere kleur zijn eigen naam, leuk! Dat geeft toch altijd net iets extra’s.

De bovenstaande foto’s heb ik met flits gemaakt, omdat ze anders minder goed overkwamen op de foto. Je ziet dat er zowel matte als shimmer kleuren in het palette zitten. De pigmentatie van de eerste zes kleuren valt mij helaas enorm tegen, maar de andere kleurtjes zijn daarentegen wel heel mooi gepigmenteerd. Vooral de kleur Alice vind ik enorm mooi!

Dit is de look die ik met het palette heb gemaakt: een alledaagse look. Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
Latte: bewegend ooglid, als basis
Alice: in de arcadeboog
Mud Slide & Tokyo: outer-v
Venice: bewegend ooglid, voor de glans
Tokyo: onder het oog

Ik vind de look mooi geworden, maar niet heel speciaal. De oogschaduws moeten echt opgebouwd worden om er een mooie look van te maken. Je bent daardoor relatief lang bezig met het aanbrengen, dat vind ik erg jammer. Ik merk daardoor ook dat ik het palette er eigenlijk niet meer bij heb gepakt, terwijl ik de kleuren wel erg mooi vind.

Pluspunten:
✓ Mooie, naturel kleuren
✓ Twaalf oogschaduws: van licht tot redelijk donker
✓ Zacht prijsje van €8,95

Minpunten:
✗ Pigmentatie is zwak
✗ Geen spiegel
✗ Kwastje werkt niet prettig
✗ Duurt relatief lang om een mooie ooglook te maken

Ik vind dit palette dus echt een twijfelgeval. Aan de ene kant vind ik de kleuren heel mooi, maar aan de andere kant merk ik gewoon dat ik de kwaliteit niet goed genoeg vind, waardoor ik toch naar de andere palettes in mijn stash grijp. Of ik ‘m zelf nog eens zou kopen? Nee, dat niet. Ik denk dat dit palette wel heel leuk is als je net wil gaan beginnen met het aanbrengen van oogschaduw. Het zijn mooie, neutrale kleuren, waardoor je niet heel erg de mist in kunt gaan en dus lekker kunt experimenteren met het aanbrengen.

De producten van W7 kun je onder andere vinden in de winkels van Op=Op voordeelshop, maar je kunt de producten ook online bestellen via de website van W7.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.