W7 IN THE NUDE PALETTE

W7 IN THE NUDE PALETTE

Hi allemaal,

Op het event waar ik afgelopen februari aanwezig was, stond ook een stand van het toffe budgetmerk W7. In de blogpost die ik schreef over dat event, kon je  zien dat ik twee producten naar keuze mocht uitzoeken bij de leuke stand van W7. Ik ben gegaan voor een oogschaduwpalette en een liquid lipstick. Vandaag review ik voor jullie het oogschaduwpalette dat ik uitkoos: W7 IN THE NUDE. Ik was ontzettend benieuwd naar de kwaliteit van deze oogschaduws. De palettes van W7 zien er altijd ontzettend mooi uit, dus ik ben benieuwd of de kwaliteit ook echt zo goed is!

Over W7 Cosmetics

W7 Cosmetics is opgericht in West Londen. Het doel van W7 – dat iedere vrouw toegang heeft tot een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit cosmetica tegen een betaalbare prijs – begint werkelijkheid te worden. Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan 500 producten waaronder: nagellak, lipstick, mascara en natuurlijk de bekende oogschaduw paletten.

Als ik aan W7 denk, denk ik aan een budget make-up merk dat dupes (namaak producten) maakt van duurdere merken. Zo is het ‘in the nude’ palette een dupe van het Urban Decay Naked 3 palette. Het palette van Urban Decay staat al een hele tijd op mijn wishlist, maar aangezien ik €53,- toch wel erg veel geld vind voor een paar kleurtjes, heb ik ‘m nooit aangeschaft. Wel had ik deze dupe van €8,95 al een tijdje op het oog. Toen ik ‘m op het event zag staan, was ik dus ook erg blij. Ik kon deze namelijk eindelijk gaan testen!

De oogschaduws zitten in een soort blik, net zoals de duurdere variant van Urban Decay. Je merkt wel dat deze verpakking een stuk goedkoper aanvoelt, maar dat mag ook wel voor nog geen negen euro. De vormgeving is simpel en trekt niet gelijk mijn aandacht. Voorheen leek dit palette veel meer op het Urban Decay Naked 3 palette, helaas is dat nu niet meer het geval. Gelukkig gaat het niet om de buitenkant, maar om de inhoud!

Wat W7 zegt over dit palette

Het populaire oogschaduw palette van W7 bevat 12 roze/bruin/paars kleuren in een mooi blik. Er zitten zowel matte als glans kleuren in het palette. Ook zit er een dubbel kwastje bij om de oogschaduw aan te brengen en te blenden.

Op de achterkant vind je de ingrediëntenlijst en zie je welke kleuren oogschaduw dit palette bevat. Verder zie ik staan dat de oogschaduws in totaal 15,6 gram wegen, dat is dus 1,3 gram per kleur. Het palette is 18 maanden houdbaar.

Als je het palette opent, zie je de twaalf roze-achtige kleuren en een kwastje. Helaas zie ik geen spiegel, dat vind ik ontzettend jammer. Ik vind een spiegel in een oogschaduwpalette toch echt een musthave…

Wat ik ook erg jammer vind, is dat merken van die nutteloze kwastjes bij hun palettes blijven stoppen. Hier krijg je toch geen mooie ooglook mee gemaakt? Met een sponsapplicator is sowieso niets te beginnen, maar het kwastje dat je aan de andere kant ziet, maakt het helaas ook niet veel beter. Het kwastje is erg hard, waardoor er niet goed mee te werken is.

Latte – Angel – Venice – Marilyn – Copper Pot – Sun Kissed – Alice – Bad Manners – Coffee Cup – Mud Slide – Tokyo – Fashionista

Er zitten dus twaalf kleuren in het palette, genoeg keuze dus! De kleuren lopen op van heel licht tot redelijk donker. Ik vind dat de meeste kleuren wel erg licht zijn, maar er zitten ook genoeg donkere kleuren in, waardoor je er veel kanten mee op kunt.

Latte – Angel – Venice – Marilyn – Copper Pot – Sun Kissed

Alice – Bad Manners – Coffee Cup – Mud Slide – Tokyo – Fashionista

Zoals je ziet heeft iedere kleur zijn eigen naam, leuk! Dat geeft toch altijd net iets extra’s.

De bovenstaande foto’s heb ik met flits gemaakt, omdat ze anders minder goed overkwamen op de foto. Je ziet dat er zowel matte als shimmer kleuren in het palette zitten. De pigmentatie van de eerste zes kleuren valt mij helaas enorm tegen, maar de andere kleurtjes zijn daarentegen wel heel mooi gepigmenteerd. Vooral de kleur Alice vind ik enorm mooi!

Dit is de look die ik met het palette heb gemaakt: een alledaagse look. Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
Latte: bewegend ooglid, als basis
Alice: in de arcadeboog
Mud Slide & Tokyo: outer-v
Venice: bewegend ooglid, voor de glans
Tokyo: onder het oog

Ik vind de look mooi geworden, maar niet heel speciaal. De oogschaduws moeten echt opgebouwd worden om er een mooie look van te maken. Je bent daardoor relatief lang bezig met het aanbrengen, dat vind ik erg jammer. Ik merk daardoor ook dat ik het palette er eigenlijk niet meer bij heb gepakt, terwijl ik de kleuren wel erg mooi vind.

Pluspunten:
✓ Mooie, naturel kleuren
✓ Twaalf oogschaduws: van licht tot redelijk donker
✓ Zacht prijsje van €8,95

Minpunten:
✗ Pigmentatie is zwak
✗ Geen spiegel
✗ Kwastje werkt niet prettig
✗ Duurt relatief lang om een mooie ooglook te maken

Ik vind dit palette dus echt een twijfelgeval. Aan de ene kant vind ik de kleuren heel mooi, maar aan de andere kant merk ik gewoon dat ik de kwaliteit niet goed genoeg vind, waardoor ik toch naar de andere palettes in mijn stash grijp. Of ik ‘m zelf nog eens zou kopen? Nee, dat niet. Ik denk dat dit palette wel heel leuk is als je net wil gaan beginnen met het aanbrengen van oogschaduw. Het zijn mooie, neutrale kleuren, waardoor je niet heel erg de mist in kunt gaan en dus lekker kunt experimenteren met het aanbrengen.

De producten van W7 kun je onder andere vinden in de winkels van Op=Op voordeelshop, maar je kunt de producten ook online bestellen via de website van W7.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

18 Reacties

 1. maart 11, 2017 / 12:00 pm

  Mooie look, jammer dat de kwaliteit zo tegen valt. Ik heb ooit nagellak van dat merk gekocht en daar was ik ook niet te vreden over.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 11, 2017 / 12:24 pm

   Het ziet er veelbelovend uit allemaal, heel jammer dat het dan tegenvalt!

 2. maart 11, 2017 / 3:09 pm

  Wat jammer dat hij tegenvalt! Leuk trouwens dat je ook bij de proefparade was!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 11, 2017 / 3:37 pm

   Heel jammer inderdaad! Ja, was mijn eerste event, heb het super erg naar mijn zin gehad daar! Ik heb je niet gezien 🙁

 3. maart 11, 2017 / 7:11 pm

  Jammer dat hij tegenvalt! Ik heb een aantal palettes van W7 die ik allemaal erg fijn vind, misschien verschilt de kwaliteit nog onderling! Wel fijn dat je je eerlijke mening geeft 🙂 Fijne review!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 9:56 am

   Ik heb er eigenlijk ook altijd goede dingen over gelezen, maar deze valt mij helaas erg tegen. Ik hou het liever bij de palettes van Makeup Revolution. Dankjewel, liefs❤️

 4. maart 11, 2017 / 8:08 pm

  Wat jammer van die pigmentatie, had eigenlijk wel verwacht dat die beter was, want de kleuren zijn zo mooi!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 9:55 am

   De kleuren zijn inderdaad prachtig! Ach, dan maar sparen voor het Naked 3 palette haha

 5. maart 12, 2017 / 10:10 am

  Jammer dat hij tegenvalt met het pigment, ik had hem ookal een poosje op het oog nu toch maar even verder kijken!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 11:35 am

   Ik zou doorsparen voor de Naked 3, die is volgensmij echt super fijn!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 11:35 am

   Nee, heel jammer inderdaad!

 6. maart 12, 2017 / 11:25 am

  Wat jammer dat dit palet een beetje tegenviel. Dat er kwastjes bij zitten dat snap ik ook niet. Zijn inderdaad vaak van die goedkope kwastjes en je kunt beter investeren in een paar goede kwaliteit kwasten. Ik gebruik de kwasten van Make-up studio op dit moment.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 11:36 am

   Precies! Ik gebruik zelf vanalles, tegenwoordig hebben veel bugetmerken zoals etos ook hele fijne kwasten. Verder heb ik er een aantal van Real Techniques, dat zijn echt toppers!

 7. maart 12, 2017 / 6:06 pm

  Wauw, wat een mooie kleurtjes!Ik geef je wel een beetje gelijk met dat kwastje, die werken niet altijd fantastisch… X

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 8:10 pm

   Ja hè! Nee, kunnen ze beter laten haha!

 8. maart 12, 2017 / 7:52 pm

  Jammer dat het een tegenvaller was, het staat je in ieder geval wel onwijs mooi!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 12, 2017 / 8:10 pm

   Lief, dankjewel❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *